www.droomidee.nl voor de lekkerste nachtrust

Geen categorie Reageren uitgeschakeld

vrouw op bedWat is het leven zonder een goed bed met matras? Het klinkt misschien zwaar, maar feit is dat u overdag toch een stuk minder goed functioneert wanneer u geen goede nachtrust heeft gehad. Comfort van een bed (en een matras dus) is daarom ontzettend belangrijk. In dit artikel zal ik u enkele aanbieders van bedden en matrassen voorleggen.

 

De traditionele partijen

De bekendste en meest traditionele partijen op het gebied van bedden in matrassen zijn bedrijven als Auping en Beter Bed. Door heel Nederland hebben deze bedrijven winkels zitten en voor eenieder hebben ze wat wils. Of het nu een bed of matras voor een paar honderd of een paar duizend euro moet zijn. Sinds de komst van het internet beschikken bedrijven als Auping en Beter Bed ook over webwinkels, zodat zij het publiek dat via het internet shopt, ook kunnen bereiken. Een goede zet en met deze zet gaan ze de strijd aan met webwinkels die alleen maar beschikken over een virtuele winkel.

 

Virtuele winkels

Die laatste zin klinkt misschien een beetje raar, maar het is wel de praktijk. Steeds vaker komen er webwinkels in de lucht van bedrijven die niet beschikken over een fysieke winkel. Dit kunnen allerlei verschillende winkels, in diverse branches zijn, maar ook bedden en matrassen worden dus in dergelijke webshops aangeboden. Een aantal voorbeelden van zulke webwinkels zijn rustmatrassen.nl, sleep4less.nl, matrasfabriek.nl en www.droomidee.nl. Het grote voordeel van zulke webwinkels is het feit dat de kosten wat lager zijn. Ga maar na: huurkosten vervallen (althans: de huurkosten die een ondernemer voor zijn winkel zou moeten betalen. In de praktijk hebben ook deze online ondernemers te maken met huurkosten, maar betreffen dit vaak huurkosten voor de opslag of voorraad van bedden en/of matrassen). Hierdoor kunnen deze online aanbieders van bedden en matrassen ook lagere prijzen vragen voor hun producten. De huur- en sommige overheadkosten hoeven namelijk niet berekend te worden in de verkoopprijs.

 

Online en offline vergelijking

Voor het gemak kunnen we een online en offline beddenzaak eens met elkaar vergelijken. Neem nu de website www.droomidee.nl en Swiss Sense (overigens beschikt die laatste winkel ook over een webshop). De prijzen liggen op www.droomidee.nl gemiddeld genomen lager dan in de fysieke winkel van Swiss Sense. Een goed praktijkvoorbeeld van iets wat we al wisten. Overigens valt er nog iets op: het aanbod op www.droomidee.nl lijkt op het eerste oog groter. Ook dat valt te verklaren.

 

Waarom is het aanbod groter?

Met een beetje logisch nadenken kan je wel tot een antwoord komen op de bovenstaande vraag. In een webwinkel kan namelijk ontzettend veel aangeboden worden, omdat je niet te maken hebt met ruimtegebrek. Hooguit met wat gebrek aan geheugen (om de producten op te slaan), maar niet met gebrek in het gebouw wat je huurt als ondernemer. Daar kan er simpelweg niet meer in dan het pand groot is, maar op een webwinkel als www.droomidee.nl ligt dat wel anders. In theorie kan een beddenshop op het internet alle producten die het maar wilt aanbieden. Ook www.droomidee.nl lijkt hier dus gebruik van te maken.

Author

Search

Back to Top