Satijnlint is de trend van 2014

mode Reageren uitgeschakeld

satijnNu het jaar 2014 steeds meer op z’n eind komt, kunnen we de balans rustig aan gaan opmaken. Wat waren de hypes van dit onrustige jaar en wat waren de flops? In dit artikel bespreek ik de hypes op het gebied van knutselen. Ja ja, ook het knutselen verandert. De trend van 2014? Satijnlint!

 

Vliegramp

Wie over een aantal jaren terugkijkt op het jaar 2014 zal het waarschijnlijk hebben over een aantal voorname zaken. De economie kroop langzaamaan weer uit zijn schulp, het conflict in het Midden-Oosten duurde voort en de ISIS liet van zich horen. Maar nog eerder zullen de gedachtes teruggaan naar de maand juli. Toen het passagierstoestel van Malaysia Airlines boven Oekraïens grondgebied uit de lucht werd geschoten door Russische rebellen. De grootste terroristische aanslag op Nederlandse staatsburgers, aangezien er bijna 200 Nederlanders in het vliegtuig zaten. Helaas overleefde geen van die personen, en ook niet de passagiers met een andere nationaliteit, deze ramp.

 

Luchtige editie

Vreselijke gebeurtenissen natuurlijk. Toch vonden wij dat we ook naar de positieve dingen van het jaar 2014 moeten kijken. Daarom deze luchtige editie van het jaarterugblik op onze website. Want er waren ook leuke dingen. En er waren nieuwe dingen. Eén van die nieuwe dingen? Satijnlint.

 

Is satijnlint dan nieuw?

‘Nieuw’ is overigens niet helemaal het juiste woord, want satijnlint bestond natuurlijk al veel langer. Zeker mensen die creatieve hobby’s beoefenen, hebben vaker van satijnlint gehoord. Maar wat veranderde het afgelopen jaar dan in de verkoop van dit lint? Heel veel, want de verkoop van satijnlint nam enorm toe. Steeds vaker kiezen creatievelingen voor dit type lint. En niet zonder reden.

 

De mogelijkheden

Met satijnlint kan je als creatieveling namelijk heel erg veel. Zo kan je cadeaus of andere geschenken opleuken met een lintje. Denk maar aan de meest gangbare tekening van een cadeau: vaak zit er wel een strik om zo’n pakje. Die strik kan dus lint zijn. En sinds dit jaar is dat vaak satijnlint geworden. Enerzijds omdat satijnlint een chique uitstraling heeft, anderzijds omdat er steeds meer satijnlint wordt aangeboden op het internet. Neem de website http://www.lintjeswinkel.nl/index.php?item=satijnlint&action=page&group_id=10&lang=NL. Op dit adres vind je satijnlint in allerlei soorten en maten. Of u nu satijnlint wilt met een grootte van 4, 6 of 22 millimeter: de Lintjeswinkel biedt het aan. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit enkelzijdig satijnlint of dubbelzijdig satijnlint. Die laatste vorm van satijnlint is het meest gangbaar als u het lint wilt gebruiken als finishing touch om een cadeautje. Aan beide kanten zie je dan namelijk het satijnlint (er is geen echte achterkant).

 

En het andere lint dan?

Naast het satijnlint namen de verkoopcijfers van andere soorten lint overigens ook toe. Vaak de lintjes met een bepaald motief, bijvoorbeeld bloemetjes, hartjes, sterren of stiksels, gingen als warme broodjes over de toonbank. Maar satijnlint stak er wel met kop en schouders bovenuit. Niet voor niets belichten we dit type lint in dit artikel. Juist om het jaar toch enigszins luchtig te houden, want dat was nodig als we terugkijken op de maanden die inmiddels achter ons liggen.

Author

Search

Back to Top